top of page

Oljer og fettsyrer

Gode oljer og fettsyrer er helt avgjørene for god helse. God helse avhenger av godtfungerende og friske celler. Cellenes tilstand og funksjon kommer først og fremst an på cellemembranen som omslutter cella. Fungerer membranen slik den skal, vil den både beskytte cella mot stråling, frie radikaler og uønskede inntrengere, og samtidig slippe ønskede stoffer enkelt og effektivt ut og inn.

.

Cellemembranen består hovedsaklig av lipider (fettstoffer) og proteiner. Dermed er kvaliteten på det fettet vi inntar i kroppen også viktig i forbindelse med dannelsen av og kvaliteten på membranen.  

Hva kjennetegner en god olje?

  • Den er naturlig og skånsomt framstilt - dvs uten påvirkning av verken høy varme eller kjemikalier
  • Den er kaldpresset
  • Den er fersk og innehar sin naturlige kjemiske struktur
  • Den er ikke blitt utsatt for store mengder lys eller oksygen
  • Den smaker og lukter naturlig
  • Den oppbevares på lystette beholdere

Hva kjennetegner en dårlig olje?

  • Den er utvunnet ved hjelp av varme og/eller kjemiske stoffer (som bl.a. hexan)
  • Den har endret sin kjemiske struktur - f.eks. til transfett
  • Den har vært utsatt for lys og/eller oksygen
  • Den er harsk
  • Den både smaker og lukter vondt
  • Den oppbevares ikke lystett

Vi er veldig fornøyde med vårt utvalg av oljer og fettsyrer. Vi anser våre produkter for å være blant de aller beste på markedet - nettopp fordi samtlige oppfyller alle krav til en kvalitetsolje!

bottom of page